Бившата №1 в световния женски тенис Жустин Енен и Българската федерация по тенис ще работят заедно. „Партньорството ни няма да бъде с комерсиална цел, а обща работа. Наши треньори и таланти ще гостуват в академията на Енен, като основната подготовка ще бъде на Националния тенис център. Това ще бъде сътрудничество“, обяви президентът на БФТенис Стефан Цветков след дълъг разговор с белгийката.

Жустин Енен реши малко да повърви пеш в снежните преспи на Борисовата градина. Белгийката, заедно с Цветков, се разходиха на минус 11 градуса из Националния тенис център преди да пристигнат в зала „София“. Те бяха придружени от известния треньор Патрик Симон, който е в академията на Енен, но преди това е работил с друга екслидерка в женския тенис Амели Моресмо. Може би по свое желание или заради студа Енен не се съблече по екип, не взе ракета, а само наблюдава разиграванията на тренировката на българските млади шампиони до 12, 14, 16 години. Жустин се снима с всички родни таланти и им раздаде автографи. Така публиката не можа да види „женски вариант на играта на Федерер“, както Мартина Навратилова бе определила постановката на корта на Енен преди да се откаже.

ВИДЕО: Бг-таланти ще се учат и при Жустин Енен

източник: Gong.bg, Владимир Мончев

Носителката на 43 титли, на 7 от турнири от Големия шлем, а и на златен олимпийски медал е в София на посещение именно относно сътрудничеството на академията й с БФТенис. Въпреки дебелото яке, дънките и високите ботуши е видно, че 167-сантиметровата Жустин е свалила тегло, след като се оттегли за втори път от професионалния тенис през миналата година заради контузия в лакътя. Сега тя, която 117 седмици бе лидер в женския тенис и 2 пъти спечели Ролан Гарос без загубен сет, има своя тенис академия и преследва нови предизвикателства.

Патрик Симон ще има 4-дневен лагер в Националния тенис център с родни таланти и треньори.

ВИДЕО: Бг-таланти ще се учат и при Жустин Енен

източник: Gong.bg, Владимир Мончев