Веселин Димитров спечели трофея в Uva Nestum Open I и поднесе голямата изненада във втория турнир за годината на семейната тенис и СПА верига Weekend Tour. Той вдигна купата, след като отстрани последователно първия и втория поставен в схемата и показа невероятен борбен дух. На полуфинала в Гоце Делчев Димитров хвърли бомбата, побеждавайки N1 в схемата и шампион от първата надпревара за 2019 Едиз Батран. Батран е един от най-успешните аматьори в България и влезе в полуфинала като абсолютен фаворит. Веско обаче не се съобрази с прогнозите за загуба и не позволи да бъде победен. В тайбрека, при резултат 2:5 и сервис за Едиз, той постигна немислимото, записа 5 безответни точки и обърна мача, спечелвайки със 7:5. В двубоя за титлата Веселин излезе срещу финалиста за 2018 и дошъл от Германия компютърен спец Найден Жеков. След нестандартна игра с леки топки и разнообразни сервиси той победи с 6:4.

При жените шампионка стана Йоана Андреева, която се наложи последователно над Ива Дарданова, Дафина Славова и Рени Ризова. Финалистите получиха ваучери за почивка в Ува Нестум, а шампионите спечелиха ваучери за почивка и винени СПА процедури.

източник: Интерактив тенис

Uva Nestum I ще бъде запомнен с многото слънце и оспорвани мачове, изпълнени с обрати и изненади. Първата поднесе представящият се все по-добре казанлъчанин Велчо Миронов. Той отстрани Радослав Милов, но на 1/4 финала бе спрян трудно от Веселин Димитров. След това дойдоха победите на Веселин, а състезанието щеше да регистрира още един неочакван резултат, но Найден Жеков измъкна на косъм победата на полуфинала от Атанас Апостолов.

източник: Интерактив тенис

За надпреварата в петзвездния Ува Нестум пристигнаха 24 семейства от цяла България. Любителите изиграха повече от 50 срещи, докато близките им релаксираха в СПА центъра на комплекса. Следващото събитие на Weekend Tour е в Созопол след две седмици. Santa Marina Tennis Holiday предлага турнир за любители и тренировъчен лагер за напреднали и начинаещи. Заради допълнителния почивен 24 май организаторите гарантират на участниците минимум шест срещи в първите два състезателни дни. Свободни места все още има, така че желаещите да участват могат да се запишат.