Пламен Любенов, който играе на аматьорско ниво във варненския тенис клуб „Велто“, спечели Green Life Tennis Cup 2018. На финала той победи категорично с 2:0 сета (4:0, 4:1) Христо Янков и си тръгна с голямата награда на надпреварата.

Турнирът се проведе от 25 юни до 1 юли в луксозния комплекс Грийн Лайф Ризорт на Каваци и предложи много тенис и забавления В мъжката схема нямаше изявен фаворит, но срещите бяха оспорвани и с качествени разигравания. За полуфиналите се класираха Христо Янков – Мартин Милчев и Пламен Любенов – Божидар Николов, а за до финала стигнаха Любенов и Янков.

Последният мач от надпреварата предложи агресивен тенис и много емоции. Пламен Любенов не загуби концентрация през цялото време и приключи срещата с едва пет непредизвикани грешки. Опонентът му го затрудни само в деветия гейм, но нямаше сили за повече. Така варненецът спечели първия си турнир от семейната тенис и СПА верига Уикенд тур, като си тръгна с ваучер за 5-дневна почивка в Грийн Лайф Ризорт Банско и ваучер на стойност 150 лв. от Wilson за пазаруване в магазини Sport Box. Янков получи ваучер на стойност 100 лв.

източник: Интерактив тенис

"Днес играта ми вървеше и се представих добре", каза Пламен Любенов след победата.

"Конкуренцията в турнира беше голяма, а и съперникът ми на финала е бил състезател и играе силно. Но след като миналата пролет загубих финала в Санта Марина Оупън 2017, сега бях мотивиран да спечеля. Резултатът изглежда категоричен, но всеки гейм минаваше през равенство и беше оспорван. Христо изпусна много възможности, а аз се възползвах от моите. Играх агресивно, атакувах го на бекхенд и излизах на мрежата. Той не очакваше такава тактика, тъй като в аматьорските турнири се играе по-меко и от дъното на корта. Но този път реших да сменя стратегията, рискувах и спечелих повечето точки по този начин. Поздравявам организаторите и основния виновник за тези турнири Ивайло Цанков за избора на дестинации и за организацията. Пътувам на тези състезания заедно със съпругата и с дъщеря ми, и на тях също много им харесва. В Каваци имаше всичко – и плаж, и море, и много тенис, при това на високо ниво", добави Любенов.

Жените в Green Life Tennis Cup 2018 играха всяка срещу всяка в една група. С пълен актив победи и тази година шампионка стана Дияна Митева, който си тръгна с ваучер на стойност 100 лв. и преотстъпи голямата награда - 5-дневна почивка, на втората в класирането Мариана Грозданова.

При смесените двойки триумфираха Дияна Митева и Мартин Милчев, като се наложиха на финала над българо-руската двойка Божидар Николов и Николай Кондратиев.

Всички финалисти получиха тениски Wilson, като церемонията по награждаването беше в бар „Ориент“ на комплекса. Състезателите играха много тенис, а домакините от Грийн Лайф Ризорт осигуриха перфектни условия. Циклонът „Нефели“ не наруши графика на надпреварата, а тенис ваканцията приключи с празник по случай Джулай морнинг на брега на морето.

Следващата тенис почивка на Уикенд тур ще се проведе от 3 до 9 септември в Дюни, като за пръв път домакин на старт от семейната тенис и СПА верига ще бъде Дюни Роял Ризорт. Преди нея предстоят два уикенд турнира – Хисар Оупън от 13 до 15 юли и Риу Правец Оупън от 3 до 5 август.