Морската столица Варна ще бъде домакин на Световното първенство по тенис, но за ...за журналисти. Първенството ще се проведе от 29 август до 5 септември.

Това стана ясно на днешната среща на генералния секретар на федерацията ни по тенис Стефан Дончев с кмета на Варна Кирил Йорданов.

На срещата присъства и Тихомир Тинчев, председател на ТК „Журналист”, както и Калина Попстефанова, директор на Дирекция „Младежки дейности и спорт”. На световното първенство във Варна се очакват 280 журналисти от цял свят. Вече има и първата заявка, тя е от Канада. През 2003 г. домакин на тази проява бе КК Албена. В българския отбор ще бъдат включени журналисти, които са печелили държавните първенства.

Сред сигурните имена в тима ни е това на бившата волейболна звезда Ивайло Гаврилов. „Световното за журналисти е прекрасен повод за реклама на нашия град”, каза на пресконференцията кмета на града Кирил Йорданов.Всички участници ще бъдат настанени в гранд хотел „Варна”. Срещите ще се провеждат на 4-те корта на хотела, както и на кортовете на ТК „Ч.море Елит” във Варна. Община Варна ще помогне за провеждането на световното с 20 000 лева, ще даде коктейл за участниците и ще окаже логистична подкрепа.