Защитаващият титлата си Валентин Димов се класира за четвъртфиналите на държавното първенство по тенис в зала с награден фонд 2 хиляди лева. Поставеният под номер 1 Димов направи 10 аса и победи бившата първа ракета на България - Орлин Станойчев, с 6:7(4), 6:4, 6:2 в оспорван мач след 1:55
часа игра.

39-годишният Станойчев, който е първият българин, достигнал до топ 100 на световната ранглиста на АТП, беше равностоен на действащия български национал до средата на втория сет, но след това умората си каза думата.

В първия сет нямаше пробиви и се стигна до тайбрек, в който Станойчев успя да спечели, след като взе 4 поредни точки от 3:4. В петия гейм на втория сет Димов реализира първия пробив в мача и до края нямаше проблеми в собственото си подаване.

Миналогодишният шампион проби на старта на решаващия трети сет, а във втория гейм Станойчев пропусна единствената си възможност за пробив и съперникът му поведе с 2:0.

Димов доминираше до края на срещата и след нов пробив в седмия гейм той затвори мача при собствено подаване.

Станойчев, който реализира 11 аса в мача, спечели за последно титлата в зала през 1996-а година.

Димов ще играе на четвъртфиналите срещу друг бивш национал - поставеният под номер 6 Илия Кушев. 30-годишният тенисист се наложи над квалификанта Вадим Чергов с 6:1, 7:5.
Другият основен претендент за титлата и номер 2 в схемата Ивайло Трайков разби участващия с “уайлд кард” шампион до 18 години в зала Стефан Трифонов с 6:2, 6:0. Следващ съперник на Трайков ще бъде Драгомир Козаров, който отстрани изненадващо петия поставен Данаил Търпов с 6:4, 6:4.

Във втория кръг отпадна още един от поставените - номер 8 в схемата Ивелин Колев, който загуби от квалификанта Даниел Ангелов с 6:7(3), 1:6. Ангелов ще срещне на четвъртфиналите номер 3 в схемата Александър Лазов, който се справи трудно с Румен Господинов с 4:6, 6:1, 6:4.

Последният четвъртфинал ще противопостави Серафим Грозев срещу Марсел Радев. Четвъртият в схемата Грозев победи Георги Кръстев с 6:4, 4:6, 6:2, а поставеният под номер 7 Радев се наложи над квалификанта Борислав Бончев с 6:3, 7:5