Валентин Бонев спечели трудно първата си среща от груба Б във финалния Мастърс на Интерактив тенис, който се играе в столичния MG Tennis Club. В оспорван мач на централния корт той се изправи срещу ветерана Цветан Иванов, а двубоят беше излъчван за пръв път в пряко предаване и с коментар в ефир.

В началото на първия сет Валентин и Цветан си размениха по два пробива. След това Валентин заигра по-спокойно от съперника си и затвори сета с 6:3. Във втория сет Цветан започна по-отпуснат и записа пробив, който беше върнат веднага. След това обаче той спечели пет последователни гейма, а Бонев успя да вземе само още един. Така срещата влезе в шампионски тайбрек, а съперниците се мобилизираха и заиграха най-добрия си тенис. До 5:5 сетът вървеше равностойно, но тогава дойде първият минипробив и 7:5 за Валентин. С последни сили Цветан опита да обърне развоя на мача, но няколко непредизвикани грешки бяха решаващи за първата победа на Бонев: 6:3, 2:6, 10:8.

Днес от 21:00 часа в MG Tennis Club ще се изиграят три срещи от Bottega ITL Finals 2020. На централния корт излизат Марк Хаджижеков и Мартин Милчев, а срещата ще бъде ръководена от съдия Стефан Миланов. Феновете на тениса могат да проследят двубоя на живо с коментар от студиото на ИТЛ. В група Б ще се играят два мача. Цветан Иванов ще излезе за последната си решаваща среща срещу Мартин Боршуков, а Валентин Бонев ще се изправи срещу Светослав Стоичков. Победи на Бонев и Иванов ги класират на полуфиналите.