Вече традиционният есенен Мастръс от календара на ITL ще започне след по-малко от два дни. Сериозната надпревара ще се проведе на кортовете на БНТЦ и стартира на 26-и септевмри до 16-и откомври. За тура някои от елитните имена вече потвърдиха своето участие. Мастърсът е от категориите ITL 1000, а през този сезон турнирът ще отбележи своята седма годишнина.

До този момент участие са потвърдили 88 тенисисти, а сред тях са полякът Матеуш Ейсмонт, който е №1 в ИТЛ за 2021-а година, както Марк Хаджижеков и Саркиз Хараламиев. Последният за последно игра на Мастърса през юни, а триото се откроява сред останалие поради високия им рейтинг в лигата. Тримата са с ранг ITL4, което автоматично ги подрежда при фаворитите за спечелване на трофея.

Роденият в Перник Светослав Стоичков също е сред записаните, а той спечели пролетното издание. Едиз Батран и победителят от първото издание на турнира през 2015-а година - Петьо Борисов, също са пуснали своите заявки.

От 26-и започват квалификациите, а от 6-и октомври започва основната схема на Мастърс 1000. Със сигурност към този момент това се очертава да бъде най-интересното и силно издание, като с всяка изминала година, то става все по-конкурентно.

Наградният фонд на надпреварата е над 2000 лева, като всеки състезател ще получи подарък от спонсорите на събитието. Всички участници ще бъдат наградени от фирма "Нина Трейд-18" ЕООД, Борн и Мели гел. За победителя е гарантиран ваучер на стойност 300 лева, а освен него, той ще спечели и 1000 точки за класирането.

Организаторите очакват засилен зрителски интерес и призовават всеки, който иска да стане свидетел на сериозни тенис битки да присъства на кортовете в столичния парк Борисова градина. Повече информация за надпреварата може да намерите на сайта на ITL www.interactive-tennis.com