За шеста поредна година семейната тенис и СПА верига Weekend Tour ще гостува във ваканционно селище Санта Марина Созопол. От 18 до 20 май Санта Марина Оупън 2018 ще предложи на приятелите на спорта истинско морско приключение. Това е вторият турнир за годината на Weekend Tour, който ще събере аматьори от цяла България, заедно с техните близки и приятели. Както обикновено, всички гости на курортния комплекс ще могат да играят много тенис на най-добрите хард кортове в България, да направят първите си слънчеви бани на брега на морето и всичко това – при перфектни условия в „Санта Марина“. Санта Марина Оупън 2018 I включва турнири за мъже, жени и смесени двойки. Финалите са в неделя, а наградите за победителите са почивка за двама в Банско, осигурена от домакините, и ваучериWilson за пазаруване в магазини Sport Box.

Най-новото предизвикателство на Weekend Tour е Santa Marina Tennis Camp, който ще се проведе едновременно с турнира. Целта му е да помогне на малки и големи да изградят добра основа на играта за кратък период от време, а на напредналите – да проведат интензивни тренировки. Занятията ще се водят от лицензиран треньор, който ще се съобрази с индивидуалните особености на всеки участник. Курсът включва тактически упражнения, игрови ситуации и тренировки за физическа издръжливост, а всички имат гарантирани 10 часа игра в групи до 4 души. В края на курса участниците ще могат да разиграват, да изпълняват сервис и да отбелязват точки, и ще познават основната техника, тактика и правила на тениса. Тренировките ще се провеждат сутрин и следобед, а специален бонус от организаторите е разходка в стария Созопол и разглеждане на забележителностите му.

Най-новото предизвикателство на Weekend Tour е Santa Marina Tennis Camp

За да бъде удоволствието от тенис уикенда пълно, от Weekend Tour предлагат в пакета си и посещение на финалните срещи на турнира за мъже на ITF в Санта Марина Созопол, който се провежда по същото време в комплекса. Той е от сериите „Фючърс“, с награден фонд 15 000 долара, и в него ще участват едни от най-добрите български тенисисти.

До момента заявки за участие в събитието на Weekend Tour са дали повече от 30 семейства, като местата се изчерпват бързо, а организаторите призовават желаещите да участват да не чакат крайния срок. Всички включили се в това приключение ще получат специален подарък – ваучери за пазаруване с намаление в Sport Box. Повече подробности може да научите на сайта на веригата weekendtour.bg.

И тази година Weekend Tour гарантира на включилите се отлични условия за активна почивка и най-ниски цени за периода на събитията им. Тяхната цел е да изкарат любителите на тениса от цялата страна извън рамките на познатите турнири и да им предложи ново и различно изживяване. Всичко това се случва с участието на цялото семейство и близки приятели, което прави уикенд турнирите уникални за България. Единственото, което желаещите да се впуснат в това приключение трябва да направят, е да попълнят резервационната форма на някой от турнирите.