България победи убедително Гърция с 3-0 в първия ден на турнира от Европейското отборно първенство за девойки до 18 г., който се провежда в Сандански. Мачовете се провеждат на модерният тенис комплекс на „Интерхотел Сандански”,който за първи път е домакин на проява от такъв ранг. След категоричната победа българският отбор ще играе във втория ден днес срещу Словения и при победа ще си осигури участие във финалния турнир на първенството в Испания през септември. Фаворитът Украйна победи вчера словенките също с 3-0.

Втората ни ракета Мартина Гледачева разгроми Христина Маденоглу с 6:0 6:0 в първия сингъл за 52 минути. След това Изабелла Шиникова спечели мача на първите ракети срещу Панорая Цекура с 6:1 7:5, след като спаси два сетбола във втория сет. В мача на двойки Мартина Гледачева и Александра Митровска също бяха безкомпромисни за 6:0 6:0 срещу Христина Маденоглу и Ники Косторицу за 46 минути.

Българска федерация по тенис организира турнира от европейско отборно първенство за девойки до 18 г. с подкрепата на генералния си спонсор БНП Париба. Четирите отбора играят по системата „всеки срещу всеки”, като първите два в крайното класиране ще спечелят право на участие във финалния турнир от 25 до 27 септември в Леида (Испания).