Дмитри Турсунов и Жулиен Бенето взеха победи в първия ден на силния тенис турнир на твърда настилка в Ротердам, Холандия, с награден фонд 1,445,000 евро. С „уайлд кард” на надпреварата ще участва и българската надежда Григор Димитров. Талантът е поставен в горната част на схемата, а първият му съперник е Томас Бердих. Мачът на Гришо срещу 23-я в света Бердих е утре на централния корт, където се играят всички двубои от турнира.

Жулиен Бенето отстрани в първи кръг Фелисиано Лопес след 6:4, 5:7, 6:2. Испанецът определено няма късмет в Ротердам, като вече за четвърти пореден път губи още в първи кръг. Номер 50 в света Бенето пък дебютира на турнира. В следващия кръг той ще има за съперник победителя от изцяло руския сблъсък Николай Давиденко – Игор Андреев, който е тази вечер.

Друг руснак – Дмитри Турсунов вече записа победа, като отстрани по категоричен начин Арно Клеман. С този мач се откри и турнира в Ротердам, като Турсунов надделя с 6:0, 6:3. „Първият кръг винаги е труден,” каза Турсунов, който миналата година бе отстранен в този етап от Рафаел Надал. „Трябва да влезеш в ритъм и да свикнеш с настилката. Все още не мисля за следващия си съперник. Всеки може да се окаже труден.”

Във втори кръг Дмитри Турсунов ще срещне победителя от двубоя между Жо-Вилфред Тсонга и Джеси Хута Галунг. Клеман продължава в турнира на двойки.