В края на седмицата – на 14 и 15 юли (събота и неделя), курортен комплекс „Ривиера” ще бъде домакин на първия за сезона турнир от веригата Devin плажен тенис. Почиващите във ваканционното селище до Варна ще могат да видят играта на много национални състезатели, журналисти и ВИП гости, които вече са потвърдили участие.

Стартът на турнира по плажен тенис е само месец след изключително успешно световно първенство, което се проведе на плажовете в Бургас. DEVIN плажен тенис се провежда за втора поредна година. През 2011 г. турнирът обиколи по-големите курорти по Черноморието, а София два пъти бе домакин на плажната игра. Най-успешните състезатели за миналия сезон бяха Лазарина Стефанова и Катина Симеонова.

Сред нововъведенията в турнирите от тази година е, че състезателите ще получават точки, които ще важат и за националната ранглиста. Съвместните спортни прояви на Българската федерация по тенис и „Девин” АД ще преминат през осем града. Сред тях са София, к.к. Свети Влас, Лозенец, Слънчев бряг, Банско. За пръв път през 2012 г. и жителите на Русе и Пловдив ще имат възможност да се насладят на атрактивната игра.