Трима български тенисисти трябва да играят днес в турнира в София от сериите „Чалънджър” с награден фонд 85000 евро. Тихомир Грозданов ще започне участието си на ТК Левски в двубой срещу германеца Александер Флок. Срещата е предвидена за след 14 часа на централния корт.

Варненецът Грозданов, който на 29 април ще навърши 22 години, в публикуваната днес световна ранглиста отбелязва рекордното за него 596-о място. Съперникът му Флок е 237-и в класацията.

В последен двубой за деня на корт номер едно ще излезе двойката Ивайло Трайков/Васил Младенов. Техни съперници ще бъдат Франк Мозер (Германия) и Лукаш Росол (Чехия).

Първата среща от основната схема започва в 11 часа. В нея достигалият до №33 в света германец Флориан Майер се изправя срещу Рикардо Хосевар от Бразилия. След този двубой на централния корт, трябва да започне срещата на бившия полуфиналист от „Ролан Гарос” Доминик Хърбати (Словакия) с квалификанта Константинос Економидис от Гърция.

Шампионът на смесени двойки от „Уимбълдън 2007” Джейми Мъри също може да бъде видян в действие. Шотландският левичар и австралийският му партньор Пол Хенли ще играят в първия кръг на двойки срещу Хосевар и Руи Машадо от Португалия.