Националът на България за Купа „Дейвис” Петър Трендафилов и Александър Лазов записаха победи в първия кръг на международния тенис турнир Carlsberg Cup в Пловдив, който се организира от БФТ и е с награден фонд 10 000 долара.

Участващият с „уайлд кард” Трендафилов се наложи със 7:6(6), 4:6, 7:6(3) над Михаил Балмашов от Русия. Така 27-годишният тенисист си осигури една точка за световната ранглиста. На осминафиналите Петър Трендафилов излиза срещу водача в схемата Антал ван ден Дайм от Холандия, отстранил Димитър Петров с 6:2, 6:2.

Лазов, който също участва с покана, отстрани Мануел Санчес от Мексико с 6:3, 6:3. Следващият съперник на Александър е четвъртият поставен Сандро Ерат от Швейцария.

Валентин Димов изигра равностоен мач срещу победителя от първия фючърс Carlsberg Cup във Варна и №2 в схемата в Пловдив Иван Сергеев от Украйна, но в крайна сметка отстъпи с 4:6, 7:6(5), 4:6. Преминалият през квалификациите Динко Халачев пък загуби от петия поставен Едоардо Еремин от Италия с 2:6, 4:6.