Тихомир Грозданов приключи участието си на провеждащия се в Бургас фючърс с награден фонд $10,000, след като в среща от четвъртфиналите отстъпи с 5-7 2-6 на водача в основната схема Адам Келнер (Унгария).

Това бе трета поредна победа над български тенисист за поставения под №1 унгарец, който в първи кръг се наложи с 4-6 6-3 6-1 над Тодор Енев, във втори отстрани с 6-4 6-3 Димитър Кузманов, а на четвъртфиналите се справи и с Тихомир Грозданов, с което сложи край на българското участие в турнира.

Днес се изигра и финалът на двойки, където в спора за титлата водачите в основната схема Диего Алвареш / Федерико Тореси (Аржентина/Италия) се наложиха с 6-4 6-2 над поставените под №4 Томислав Йотовски / Милян Зекич (Македония/Сърбия).

В събота на кортовете на ТК "Изида" в Добрич 14 български тенисисти ще започнат участието си в квалификациите на нов фючърс с награден фонд $10,000, който е част от серията международни турнири за мъже, организирани през този месец от Българската федерация по тенис. В основната схема директно попаднаха Тихомир Грозданов, Тодор Енев, Валентин Димов, Борис Бакалов, Ивайло Трайков и Александър Лазов.