Тихомир Грозданов спечели за втора поредна година тенис турнира за мъже „Д-р Тодор Тодоров”, който се проведе за 39-и път в столичната зала „София”. На финала водачът в схемата надигра втория поставен Валентин Димов с 3:6, 7:5, 7:6(2) в изпълнен с обрати двубой, продължил повече от два часа.

Димов проби за 2:0 гейма и това му бе достатъчно да спечели първия сет. Във втория отново състезателят на ТК „НСА” направи ранен пробив. Грозданов, който започна нервно финала, намери своя ритъм и върна брейка при 4:4. В заключителния 12-и гейм варненецът стигна на три пъти до сетбол и при последния случай го реализира с печеливш удар от форхенд.

И в решителната трета част Валентин Димов проби пръв за 2:1, но веднага след това съперникът му направи рибрейк. В края на сета Димов на два пъти постигаше пробиви и сервираше за спечелване на мача – при 5:4 и при 6:5, но и в двата случая Грозданов ги връщаше. Така закономерно се стигна до тайбрек. В него първият поставен поведе с 3:0 точки, а размяната на полетата дойде при 5:1. Тихомир стигна до 6:1 и затвори двубоя при втория си мачбол.

Финалистите бяха наградени от кмета на столичната община „Красно село” Пламен Църноречки и от Георги Дончев от БФТ. Церемонията започна с кратко слово на журналиста Тодор Попов, който припомни за живота и делото на д-р Тодоров, който е основател на турнира.

„Щастлив съм, че спечелих отново титлата. Не беше лесно, Вальо игра чудесно. Навлязох в ритъм през втория сет и това се отрази на играта ми. В края устоях, когато той сервираше за мача, защото показах здрава психика”, коментира след награждаването Тихомир Грозданов. Той взе 900 лева от наградния фонд. За Димов останаха 600 лева.