Българската федерация по тенис за трета поредна година подписа договор за сътрудничество с МТел, но заради световната финансова криза ще се наложи да промени и стопира някои от амбициозните си програми.

Мобилният оператор ще продължи да е от основните спонсори на БФ по тенис, като новият контракт беше парафиран от главния изпълнителен директор на МТел Андреас Майерхофер и президента на централата Стефан Цветков.

„Имаме добро сътрудничество вече три години и затова решихме да го продължим. Така може и да затворим кръга от спонсорството ни на всички спортове тук. Тенисът е един от най-популярните спортове в световен мащаб и българите имат голям потенциал. Григор Димитров спечели титлата на Уимбълдън при юношите, Цветана Пиронкова играе все по-добре. Пожелавам им още повече успехи и Гришо да триумфира и при мъжете на Уимбълдън”, заяви Майерхофер. Той се извини, че забави пресконференцията с половин част заради пътуване от Пловдив и обяви, че утре ще пише официално писмо до правителството относно трафика.

Като част от новия договор Държавните първенства в зала за мъже и жени ще носят името MТел Къп. Шампионатът за жени ще е от 9 до 14 март, а за мъже - от 15 до 20 март.

„За нас е ключово да бъдем партньори с толкова голяма компания като МТел, дано това ни помогне и да победим Монако за Купа Дейвис през уикенда в зала София”, обяви президентът на федерацията по тенис Стефан Цветков, който изненада с подарък – ракета, директорът на мобилния оператор.

Пред Гонг Цветков обаче сподели: „Имаме програма, но някои от амбициозните ни проекти ще трябва да претърпят промяна и ще имат по-бавно развитие. С оглед обаче на цялостната криза сме в добра кондиция. Договорът с МТел е важен защото 60% от финансите ни са от спонсори. Тази година в година на криза ще имаме нормална дейност и благодарение на тази сериозна компания като МТел, а това сигурно ще продължи и за в бъдеще. Ще имаме още 2-3 фирми, които ще ни помагат”.