Жребият за мачовете от група I на зона Европа/Африка за Фед Къп бе приет със задоволство в българския лагер в Унгария. Срещите са от утре до 2 февруари в

Будапеща. Цветана Пиронкова, Дия Евтимова и Елица Костова ще се изправят срещу тенисистките на Холандия, Люксембург и Португалия.

„Настроението е доста добро. Момичетата тренират по два пъти на ден. Залата е много приятна с големи трибуни. Всичко е нормално. Това е възможно най-добрият жребий. Холандия е поставена само заради мястото си в ранглистата. Може би малко повече проблеми ще имаме с Люксембург. Ще видим какво ще стане на двойките. Португалките са може би аутсайдерът на турнира. Доволни са. Апетитът идва с яденето. Жребият дава възможност да се мисли за нещо повече, за първото място. Оставането не би трябвало да е проблем”, коментира за Гонг от Унгария пратеникът на вестник „24 часа” Явор Геронтиев.

„В момента, в който дойдохме и ни питаха първо за Сесил Каратанчева. Хора от други отбори ни питат къде е. Най-важното е, че тук всички имат респект от Цветана Пиронкова. Това е задачата на другите отбори – как да се справят с Пиронкова. 95% от акредитираните журналисти тук са само сърби – около 30 човека. Нищо чудно Ана Иванович вече да е тук, а чакаме и Йелена Янкович. Те двете ще играят само сутрин и едновременно - на съседни кортове, за да могат зрителите да ги гледат едновременно”, добави Геронтиев.