Най-малко 15 тенисистки от Топ 100 ще вземат участие в предвидения за месец април в Пловдив турнир от Евро-Африканската зона за „Фед Къп”. Това обяви президентът на тенис клуб Локомотив и член на УС на българската тенис федерация Георги Крумов. Все още не е известен българския състав, като дебют на капитанския мостик ще направи Любен Петров. Задължително обаче е участието на Цветана Пиронкова.

Новите отбори в нашата зона, в сравнение с миналата година, са изпадналите от по-горната дивизия Швейцария, начело с Пати Шнидер, и Полша.

На 17 април ще се тегли жребият за турнира, а мачовете са между 18 и 21 април на тенис кортове „Локомотив”. В надпреварата ще вземат участие общо 16 отбора.

Георги Крумов заяви, че решението Пловдив за втора поредна година да е домакин на зоната е безпрецедентно и досега друг подобен случай не е имало.

Освен „Фед Къп”, Пловдив ще приеме още две основни състезания през март и април, като за края на този месец са насрочени първите турнири на открито за 2007 година, в които ще участват 16-те най-добри юноши и девойки от 12 до 16 години.