В град Сандански официално стартира сезон 2019 на семейната тенис и спа верига - Weekend Tour. Изминалият уикенд беше изпълнен с приключения за едни от най-добрите български любители тенисисти, техните семейства и приятели. Турнирът се проведе в Интерхотел Сандански, в сърцето на планинското градче.

48 мъже и 12 дами влязоха в двудневна битка за титлите на сингъл и смесени двойки в откриващия за сезона турнир. Тази година във веригата се включиха много нови лица. Дебютантите обаче не дойдоха неподготвени и някои от тях подложиха на изпитание опитните играчи в тура.

В събота, по време на квалификационната фаза, и мъжете и жените играха по 3 мача в групи. В неделя, най-добрите двама от всяка група влязоха в основната схема, където преминаха във формат на директни елиминации. По същото време се проведе и турнира за смесени двойки.

При дамите, първата шампионка на тура за 2019-та е Стефка Бончева, която на финала надви завърналата се след дълго отсъствие на корта – Виктория Велева. Стефка си направи двоен подарък, като на връх рождения си ден, спечели титлата и в смесените двойки, в тандем с Тихомир Казаков. На финала те отстраниха дуото Виктория Велева и Симеон Симеонов в оспорван двубой.

Първият сингъл шампион на Weekend Tour 2019 при мъжете стана Едиз Батран. На финала, той игра със своя дългогодишен приятел и съперник на корта Станислав Иванов.

Всички тенисисти бяха подкрепени силно от своите семейства и приятели, които традиционно пътуват с тях в турнирите от веригата. В свободното време през деня всички се насладиха на страхотното СПА в Интерхотел Сандански, децата се забавляваха в детския кът, а топлото слънце даде възможност за желаещите да съберат тен около минералните басейни на хотела. Вечерите преминаха в събирания с много смях и забавления в ресторантите и пиано баровете в града.

източник: Интерактив тенис

Следващата спирка на Weekend Tour 2019 е 5-звездният комплект Ува Нестум в Гоце Делчев. Състезанието ще се проведе от 10 до 12 май и ще предложи луксозно тенис, вино и спа преживяване на любителите тенисисти и техните семейства и приятели. Към момента организаторите съобщават, че все още има места за жалещите да се включат в турнира.

След това в края на май следва 4-дневно морско приключение Santa Marina Tennis Holiday. От 23 до 27 май в к.к. Санта Марина в Созопол ще се проведат паралелно Santa Marina Open I и Tennis Camp Santa Marina. Турнирът отново ще предложи мъжки и женски сингъл, както и смесени двойки.

Тенис лагерът пък ще бъде воден от Влади Каражов и ще бъде отворен за всички начинаещи придружители, независимо от възрастта им, които искат да навлязат експресно в основите на тениса за 4 дни.

Повече информация за всички 10 турнира от веригата, календарът им за 2019-та и възможностите за регистрация можете да намерите ТУК.