Градът на липите стана домакин на предпоследния турнир на сингъл от KAI тенис верига. Базата на тенис клуб Августа Траяна очарова всички участници. Тенисистите имаха възможност да охладят емоциите след дългите мачове в басейна на клуба, разположен на няколко метра от кортовете.

Двудневният турнир се превърна в неповторим тенис спектакъл и ще се запомни като най-интересния от веригата. Както се очакваше, всички фаворити се придвижиха напред в схемите още в неделя, първия ден от турнира. Останалите тенисисти предложиха на публиката доста оспорвани срещи. Дамите направиха страхотно впечатление с начина, по който се наслаждаваха на играта, независимо от резултата.

Развръзката в отделните възрастови групи настъпи в понеделник. Водачът в група 18-35 за мъже Георги Николов игра стабилно и двата дни, но на финала бе спрян от Цветан Петров, който бе в страхотна форма. Преди последния турнир на сингъл в София, първото място в ранглистата все още не е решено, очаква се оспорвана битка.

Най-впечатляващата среща на финала бе в групата на мъжете 45+. Габор Такач и Петър Радушев играха гейм за гейм и стигнаха до тайбрек. Дори играещите на съседния корт тенисисти прекъснаха своя мач, за да проследят развитието на тайбрека. Габор Такач в крайна сметка успя да надделее с 8:6 и заслужено спечели първото място.

Победители в петия турнир на сингъл от KAI тенис верига са:

Мъже 18-35: Георги Николов

Мъже 35+: Марио Райнспергер

Мъже 45+: Габор Такач

Мъже 55+: Иван Запрянов

Жени 18-40: Свилена Божикова

Следващият турнир от KAI тенис верига е на 10-11 септември на ТК ДЕМА в София.