Един от най-проспериращите ни тенисисти в момента Димитър Кутровски ще направи своя дебют в националния тим на страната за купа „Дейвис”. Кутровски завърши университета в Остин, играещ в Първа Дивизия на студентската тенис лига. За кариерата си в университета българинът три пъти е печелил приз, който се дава на играчи с най-добри резултати през годината в САЩ.

„Тренирам в Остин, където завърших. Там тренирам с отбора все още. Там има няколко състезатели на високо ниво, които тренират там. Именно там се подготвям за турнирите. Имам план за тениса, ще играя тази година. Разбрали сме се с един американец, с него играем двойки и ще пътуваме заедно”, заяви Кутровски и добави:

„Към края на годината ще преценя дали ще продължа с тенис, ако напредвам. Засега има добри изгледи. Катеря стъпалата. Не бих казал, че съм много напрегнат. Има очаквания, но просто съм горд, че представям България. Ще дам всичко от себе си, пък каквото стане. Според мен имаме шансове. Сега чувствам повече отговорност към отбора и към себе си.”