Великолепният старт на 2014 година за Цветана Пиронкова продължава с пълна сила! След две поредни победи в квалификациите на престижния турнир в Доха, днес българката победи и световната №14 Роберта Винчи с 6:3, 6:3 в мач от първия кръг.

До момента Цвети имаше 3 загуби от 3 мача срещу италианката, но на Централния корт в Доха показа, че е във върхова форма и тотално надигра именитата си съперничка, за да се класира за втория кръг, където ще срещне германката Аника Бек.

Благодарение на третата си поредна победа в Доха, пловдивчанката си осигури чек за 12 900 долара и 90 точки за световната ранглиста, благодарение на които със сигурност ще се завърне в топ 50 през следващата седмица.

Мачът срещу Винчи започва с три поредни гейма за Пиронкова преди съперничката да вземе своето подаване, след което да върне пробива. Ракета номер 1 на България обаче направи нов пробив, а при 5:3, макар и с трудности, успя да затвори сета в своя полза.

Във втората част предимството на Пиронкова бе още по-голямо. Тя спечели първите четири гейма, а при 5:2 сервираше за мача. В този момент Цвети направи няколко грешки, довели до гейм за Винчи. Още в следващото подаване на италианката обаче, Пиронкова стигна до пореден пробив и така след 71 минути спечели мача срещу 14-а в световната ранглиста.