С издигане на националния флаг и химна на Републка България стартира четвъртият поред турнир “DEVIN MASTERS”, който се провежда с подкрепата на „Девин“ АД и любезното съдействие на Българската федерация по тенис.

 

На младите състезатели Вивиан Златанова и Калоян Димитров се падна честта да издигнат знамето под звуците на химна. Даниел Иванов - старши бранд мениджър в "Девин" АД, и Георги Дончев - управител на Българския национален тенис център - приветстваха участниците в четирите възрастови групи в турнира -до 12, до 14, до 16 и до 18 години.

Турнирът “DEVIN MASTERS”, на който се състезават за победа най-добрите юноши и девойки, се провежда на кортовете на Българския национален тенис център. Дъждът не спря церемонията по откриването, но срещите на състезателите до 16 и до 18 години бяха отложени за по-късно, а срещите на състезателите до 12 и до 14 години ще се проведат в петък.

Финалът на турнира е в събота (19 октомври), когато ще станат ясни имената на победителите. Те ще получат специални награди от “Девин” АД - подпомагане на участие в международен турнир през 2014 г.

В турнира, подкрепен от “Девин” АД, участват осемте състезатели с най-високо класиране в ранглистите при юношите и девойките във възрастовите групи до 12, до 14, до 16 и до 18 години. Вивиан Златанова, която играе в категория до 18 години, е победителка в международния турнир за жени в “Албена”. Адриан Андреев , който е победител в редица международни турнири и е шампион на "DEVIN MASTERS" за 2012 година, е водач в категорията до 12 години заедно с Розалина Юсева. Калоян Димитров и Гергана Топалова, които спечелиха титли на международни турнири през този сезон, са лидери в категорията до 14 години. В категорията до 16 години водачи са Мартин Димитров и Полина Радева, а Габриела Михайлова и Алекс Мартински са начело на ранглистите при 18-годишните.

За четвърта поредна година лидерът в производството на минерална вода DEVIN е генерален спонсор на „Българската федерация по тенис“ и отговорно се ангажира с развитието на този спорт в България. Подкрепата на „Девин” АД за тениса и спортовете на открито е част от дългосрочната стратегия на компанията за насърчаване на активния и балансиран начин на живот на младите в България.