Станислав Иванов и Искра Бочева грабнаха шампионските купи във второто издание на Sandanski Open за 2019 г. На финала при мъжете Станислав Иванов се наложи с 6:3 над Милен Балтов и взе реванш за загубата си в мача за титлата през пролетта от Едиз Батран.

Искра Бочева се наложи в двубоя за купата над Екатерина Новицка с категоричното 6:1. Това е втората й титла в семейната тенис и СПА верига, след като през пролетта доминира в Santa Marina Open I. При смесените двойки за пръв път победители станаха Виктория Станчева и Андрей Коцев, победили във финалната среща Бранимира Тодорова и Иван Златанов.

"Радвам се на победата и я приемам като добър завършек на сезона, - каза Искра след последната си среща. - Разчитах на атакуващия си стил на игра. Често съм губила заради него, но с повече опит на турнири, рано или късно, агресията се оказва печеливша. Затова човек не трябва да изневерява на стила си."

"При мъжете има много състезатели, които печелят с дефанзивна игра, а аз предпочитам да загубя, но да не играя отбранително. Имах два добри дни и ударите ми се получаваха. В групите играх с Катя Новицка и я победих трудно с тайбрек."

"На финала играта ми се получи доста по-добре и я бих с 6:1. Както винаги организацията на Уикенд тур беше на много високо ниво и имаше приятни моменти извън корта.Времето беше страхотно, а всички участници са приятелски настроени. Благодаря на организаторите за поредния хубав турнир и се надявам да има такива и през следващия сезон."

По време на Sandanski Open II се проведе традиционният фестивал "Сандански пее, заиграва - Пирина разлюлява". Така гостите, дошли да премерят сили на кортовете, се запознаха с традиционните български хора и попиха енергията на фолклора ни. За доброто им настроение се погрижиха от фирма „Китанови 2009“ ООД, подсигурили бирата за целия уикенд, а скарата беше от „Братя Узунови“.

В програмата на Уикенд тур до края на 2019 остават два турнира. От 25 до 27 октомври ще се проведе Uva Nestum Open II в Гоце Делчев, а от 8 до 10 ноември е ред на Hot Springs Open II в Баня.