С много тенис, голф и боулинг разпуснаха участниците и гостите на седмото издание на Riu Pravets Open през уикенда. Последният турнир на семейната тенис и СПА верига предложи на 40 тенисисти и техните близки отлични условия за спорт и релакс. При мъжете триумфира най-новата звезда при аматьорите Иван Златанов.

От април досега той спечели три надпревари на Интерактив тенис и доказа, че е в отлична форма. На финала в Правец Златанов се наложи с 6:4 над Никос Панетимитакис. Мачът за титлата беше оспорван, като шампионът успя да затвори срещата след шест мачбола.

При дамите купата взе Ива Дарданова, която в отсъствието на миналогодишната победителка Стефка Бончева надделя в среща за първото място над Галина Радева с 6:3. Въпреки че загуби мача, Галина показа, че с всеки изминал турнир на семейната тенис и СПА верига подобрява формата си и скоро може да вземе купата в някоя надпревара.

При смесените двойки фаворити за титлата бяха Стефка Бончева и Алекси Найденов. В спор за първото място те се изправиха срещу Петя Бончева и Иван Златанов и победиха с 6:3. Мачът се игра при бурен вятър, а финалистите бяха максимално затруднени.

Следващият турнир в календара на Уикенд тур е от 11 до 15 септември. Домакин на събитието е Green Life Resort до Созопол, а желаещите могат да се включат и в тенис курс за начинаещи.