Най-големият професионален турнир в България Sofia Open 2019 е в разгара си, но започва надпреварата при най-добрите в Интерактив тенис. Нивото в кралската класа във Втория вечерен турнир ще е високо: за участие се записаха четирима шампиони на лигата - най-добрият в ИТЛ за 2017 година Адриан Стоименов, както и победителите във Вечерни турнири Цветомир Ценков, Цветан Иванов и Ивайло Боджаков.

Най-вероятно ще се включат и финалистите в Първия вечерен турнир за 2019, категория ИТЛ 500, Едиз Батран и Станислав Иванов.

Също като професионалистите от ATP в зала „Арена Армеец“, те ще покажат отличен тенис в тенис комплекс 18.82. Не са изключени и изненади, тъй като в схемата влязоха играчи с титли при средно напредналите и със сериозен опит в Интерактив тенис. През годината победителите от всяка категория във Вечерните турнири ще получат безплатен кордаж и наплитане от Петър Котев, който е шампион на лигата за сезон 2012/2013.

Организаторите от ИТЛ ще направят специален жест към начинаещите, които искат да се пробват при напредналите. Всички аматьори с рейтинг 10 ще играят безплатно в първи кръг на надпреварата. Така все повече любители ще се докоснат до състезателния тенис и ще намерят нови приятели. Играчите със сигурност няма да загубят нищо от участието си, а ще сверят часовниците си с топ аматьорите от София, а защо не и да поднесат изненада.

Междувременно станаха ясни финалистите от най-високата категория в Първия вечерен турнир. За титлата в спортен комплекс „Дема“ ще спорят Станислав Иванов, втори в класирането на лигата за 2018 година, и Едиз Батран, шампион на ИТЛ за 2015 и 2016. Финалът е насрочен за петък от 21:00 часа.

Повече подробности за Интерактив тенис и за турнирите на най-голямата аматьорска лига в България можете да научите тук.