България започна с победа над Полша участието си на Фед Къп. След като двата тима си размениха по една победа на сингъл в решителния мач на двойки, българският тандем Цветана Пиронкова и Маги Малеева победи с категорично 2:0 сета (6:1, 6:3) играещите предимно само на двойки Клаудиа Янс и Алисиа Росолска.

Целият сблъсък между България и Полша продължи 6 часа и половина – от 16 до 22:30 часа местно време.

Завърналата се след шест години отново в игра за България най малката от сестри Малееви демонстрира перфектна игра във всеки един от елементите и във всяка една част от корта. Първата ни ракета Пиронкова пък отлично и партнираше.

На кортовете в Ейлат Цветана Пиронкова и Маги Малеева, за първи път в тандем, поведоха на Клаудиа Янс и Алисиа Росолска с 4:0, а след това българките бързо затвориха първиясет с 6:1.

Във втория сет, след като отстъпваха с 0:3 гейма, българките изравниха за 3:3. Обратът обаче се оказа пълен за нашите тенисистки, които спечелиха сета с 6:3.

С това България взе победата над Полша след 2:1 на победи. В първия мач, Елица Костова победи Магда Линет с 6:4, 4:6, 7:6(7:5), а във втория Цвети Пиронкова падна от Агниешка Радванска с 2:6, 4:6.

Утре от 16 часа във втория ден на Фед Къп в Ейлат ще играем с отбора на Люксенбург, който падна от домакина Израел с 0:3.