Известният британски тенисист от миналото Роджър Тейлър се завърна на централния корт на Българския национален тенис център 47 години след първия си мач тук. Тейлър взе участие в Европейското първенство за ветерани, което завърши вчера в София, а през 1967 г. игра за националния отбор на Великобритания при гостуването на България в среща за Купа "Дейвис".

„Пазя много добри спомени от тази среща и от първото си гостуване във вашата страна. Сега ми беше много интересно да се завърна отново и да видя колко много са се променили нещата“, каза Роджър Тейлър. През 1967 г. България играе едва третата си среща за Купа "Дейвис", приемайки световната сила Великобритания. В състава на гостите освен Тейлър са Марк Кокс, Майк Сангстър и Боби Уилсън. Резултатът очаквано е 5:0 за британците, които не губят нито един сет.

Само месец по-късно Роджър Тейлър достига полуфиналите на "Уимбълдън". По-късно той повтаря това постижение още два пъти, играе полуфинал и на Откритото първенство на Австралия и четвъртфинал на "Ролан Гарос" и "US Open", където пък има и две титли на двойки. Общо в кариерата си британецът има 6 титли поединично и 10 на двойки и е достигал до №8 в света. За Купа "Дейвис" има 40 мача и е бил капитан на отбора на Великобритания четири години.

СНИМКИ: Роджър Тейлър се завърна на централния корт на БНТЦ след 47 години

По повод повторното му гостуване на кортовете на Българския национален тенис център Роджър Тейлър получи специален плакет от президента на БФТ Стефан Цветков. На завършилото европейско първенство за ветерани британският тенисист спечели два бронзови медала - за достигане до полуфиналите поединично в група 70+ и за трето място в класирането и при мъжките двойки 70+.

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков връчи специален плакет и на най-успялата българска тенисистка при ветераните Цветелина Николова за принос в българския тенис по повод достигането до първото място в световните ранглисти за двойки и смесени двойки за ветерани.

СНИМКИ: Роджър Тейлър се завърна на централния корт на БНТЦ след 47 години

На официалната вечеря на Европейското първенство за ветерани в София пък председателят на комисията за ветерани към Тенис Европа Филиос Христодулу връчи на Стефан Цветков специална награда за отличната организация на шампионата за втора поредна година. Кипърецът благодари за усилията на домакините да създадат прекрасни условия и да удовлетворят желанията на над 200-те участващи тенисисти.

СНИМКИ: Роджър Тейлър се завърна на централния корт на БНТЦ след 47 години

СНИМКИ: Роджър Тейлър се завърна на централния корт на БНТЦ след 47 години