Първата тенис ракета на България при жените Цветана Пиронкова допусна втора загуба в група „Средец” на турнира на Шампионките в София, който е с награден фонд 750 хиляди долара. Участващата с "уайлд кард" и поставена под номер 8 в схемата Пиронкова загуби от втората в схемата Надя Петрова (Русия) със 7:5, 2:6, 3:6 след 2:09 часа игра пред около 6000 зрители в зала "Арена Армеец".

По този начин 44-ата в световната ранглиста Пиронкова остана на второ място в група „Средец” и на полуфинала ще срещне победителката от група „Сердика” и поставена под номер 1 в турнира Каролине Возняцки. Двубоят между двете ще бъде в събота от 17 часа в зала „Арена Армеец”. В другия полуфинал, който ще започне не по-рано от 19 часа ще се противопоставят втората в схемата Надя Петрова срещу третата Роберта Винчи.

На трибуните в зала „Арена Армеец” присъстваха председателят на БОК Стефка Костадинова и изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла.

Мачът започна равностойно, като двете тенисистки спечелиха подаванията си. Пиронкова водеше с 2:1 гейма, когато първа направи пробив за 3:1. Петрова успя веднага да спечели сервиса на българката и след това изравни резултата 3:3. Двете продължиха да печелят подаванията си, като първата ракета на България водеше с 6:5 гейма, а световната номер 12 трябваше да сервира за оставане в сета. Цветана Пиронкова успя да спечели дванадесетия гейм в мача и по този начин и сета със 7:5.

Вторият сет премина под тоталното надмощие на Надя Петрова, която доминираше в дългите разигравания с мощната си игра от дъното на корта. Сетът започна с два пробива за рускинята и преднина от 4:0. Пиронкова успя да спечели само един гейм, а в края на сета Петрова направи нов пробив за крайното 6:1.

Третият сет отново започна силно за Петрова, която направи ранен пробив и поведе с 3:0. Пиронкова обаче успя бързо да се върне в частта и проби на свой ред съперничката, а след това изравни резултата в геймовете за 3:3. Петрова направи много важен пробив, за да поведе с 5:3, а след това спечели сервис гейма си и сета с 6:3.