Деца от Фондация „Димитър Бербатов“ представиха своите проекти за талисман на WTA Турнир на шампионките. В конкурса, обявен от Организационния комитет на турнира и Фондация „Димитър Бербатов“ - социален партньор на събитието, се включиха десетки малки художници от България и чужбина.

Селекционен екип определи победителя – 18-годишната Даниела Караиванова от Бургас, представила Талисмана като малко усмихнато момиченце-калинка, с разперени пъстри крила и тенис ракета в ръка. „Дани наистина прекрасно е вложила в талисмана духа на София, България, тениса, младостта, благородната надпревара...“, коментира избора Изпълнителният директор на фондацията Димитрина Ходжева. „Въпреки всички трудности, които съпътстваха реализацията на турнира и проекта, ние пожелаваме успех на това значимо начинание! Дано нашата калинка им донесе щастие през следващите 3 години.“

СНИМКИ: Калинка с тенис ракета стана талисман на WTA Турнира на шампионките

Много забавен е и комиксът, реализиран от младата авторка, в който талисманът представя забележителностите на домакина на турнира – София. Различни животни и други символи, въплъщаващи силата и красотата на дамския тенис, както и София и България, са сред представените в картините на децата художници.

СНИМКИ: Калинка с тенис ракета стана талисман на WTA Турнира на шампионките

Най-добрите рисунки са изложени в специална изложба, подредена във фоайето на спонсорите в зала „Арена Армеец“. Тя е достъпна за разглеждане от зрителите по време на мачовете от тенис събитие №1 за България.

Участниците в изложбата ще получат и сертификат от най-добрата ни тенисистка и Официален посланик на WTA Турнир на шампионките Цветана Пиронкова.