Премиерът на България Бойко Борисов взе нова голяма победа в ролята си на. . . тенисист. След като вече на корта има успехи над доста изявени имена и е спорил с ракета в ръка дори с Борис Бекер, министър председателят вече може да се хвали и с успех над бивш №1 в света и един от най-големите в тениса в близкото минало - Слободан Живойнович.

Познатият още като Боба е полуфиналист от Уимбълдън в далечната 1986 година, най-добрият състезател на Югославия десетки години, а сега президент на сръбската федерация по тенис.

Освен със спортната си кариера Живойнович обаче е познат и като съпруг на мегазвездата Лепа Брена. Сватбата на Боба и изпълнителката е обявена за №1 на века в Сърбия, като спечели награда за най-пищна и запомняща се церемония на изминалия век.

Бойко Борисов излезе на корта срещу Слободан Живойнович на кортовете в Банкя. Двубоят е бил доста оспорван, но ръководителят на държавата победи макар и трудно след тайбрек с 9:8.

Премиерът бе в тандем с члена на Управителния съвет на Българска федерация по тенис Янаки Янакиев, а от другата страна на мрежата Боба бе в двойка с председателя на централата ни Стефан Цветков.

Босът на сръбския тенис бе на частно посещение у нас и не пропусна възможността да кръстоса ракети и види уменията на Борисов на корта.