Българката Мартина Гледачева отпадна от турнира по тенис в италианския град Арецо с награден фонд 10 хиляди долара. Във втория кръг поединично квалификантката Гледачева загуби драматично от водачката в схемата Паола Фондевила-Кастро (Испания) с 6:3, 1:6, 4:6.

Както е известно, на двойки българката румънската й партньорка Партиция Киря паднаха вчера на четвъртфиналите от поставените под номер 1 представителки на домакините Стефания Киепа и Валентина Сулпицио с 4:6, 3:6.

В същото време, българинът Валентин Димов отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис в белгийския град Жупий с награден фонд 10 хиляди долара. Димов загуби от представителя на домакините Максим Отом с2:6, 2:6. Въпреки поражението, Димов заработи 2 точки за класацията на АТП и 290 долара.

Националката на България за "Фед Къп" Диа Евтимова отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис в словенския град Веление с награден фонд 10 хиляди долара. Поставената под номер 5 Евтимова загуби с 4:6, 3:6 от участващата с "уайлд кард" Александра Крунич (Сърбия). Българката все пак заработи 4 точки за класацията на УТА и 245 долара.