Изабелла Шиникова бързо победи Клодин Шол в първи мач от двубоя България-Люксембург на Фед Къп. В първия сингъл за оставане в първа група на зона Европа-Африка 365-тата в света стигна до успех с 2:0 сета (6:2, 6:3).

 

След дълъг първи гейм в началото на мача, 22-годишната ни втора ракета в Будапеща победи с 3:1 на 41-годишната си противничка. Загуби следващия гейм, но даде само толкова на бившата №41 в световната ранглиста Шол и със серия от асове взе сета със 6:2.

Успешният сервис на Изабелла продължи и във втория сет за 3:0. С по-успешна игра и концентрация Шиникова взе частта със 6:3, а с това и мача с 2:0 сета.

Шиникова бързо победи Шол и България поведе на Люксембург

източник: Gong.bg, Инес Павлова

"Лесно я победих. Никога до сега не бях играла срещу Шол, но се получи добре. Очаквам победа над Люксембург", каза след успеха си Шиникова в СИМА Конгресен център.

Във втория мач на сингъл първата ни ракета в Будапеща Елица Костова (№242) излиза срещу бившата №18 в света Ан Кремер. А при нужда за мача на двойки капитанът ни Дора Рангелова определи да играе тандемът Елица Костова – Виктория Томова.

Шиникова бързо победи Шол и България поведе на Люксембург

източник: Gong.bg, Инес Павлова