Председателят на БОК Стефка Костадинова прие президента на Европейската асоциация по тенис и вицепрезидент на Международната федерация по тенис Жак Дюпре. Французинът е на посещение у нас по покана на председателя на Българската федерация по тенис и заместник председател на БОК Стефан Цветков.

Двамата обсъдиха възможностите за създаване на национален център по тенис, домакинство на турнир от световната верига за жени, както и развитието на тениса в България. Френският гост изрази задоволството си от прогреса на младите ни тенисисти в световния елит. Жак Дюпре запозна председателя на БОК с проектите за включване на тенис в училищата, както и новите педагогически модели и техники за обучение в този вид спорт на младите хора.

Дюпре изрази стремежа на Европейската и Световната федерация да популяризират тениса сред най-широк кръг хора, като включват както най-младите, така и тези в напреднала възраст за поддържане на здравословен начин на живот.

Французинът покани Стефка Костадинова да посети турнира "Ролан Гарос" в Париж през май, като тогава за първи път ще бъде отбелязан и Деня на България.