Изпълнителният директор на Британската тенис асоциация Роджър Дрейпър обеща, че Григор Димитров има гарантирана уайлд кард за турнирите, провеждани на Острова, ако класирането на първата ни ракета в световната ранглиста не свърши работа.

„Григор е невероятен талант, но при мъжете възрастта е от голямо значение. Той още е твърде млад за успехи. Със сигурност обаче ще бъде в топ 10 на света след време. В последните два мача, които изигра срещу Анди Мъри и Новак Джокович, той направи поредици от двойни грешки, които не отиват на играч от топ ниво. Наистина нямаш право на толкова двойни грешки, когато си крачка от успеха. Трябва да подобри физическата си форма, но ще бъде сред най-добрите“, каза Дрейпър в ефира на bTV за предаването "Зона Спорт".

„Да, определено върви напред. В Англия го приемаме като голям талант и винаги ще му дадем уайлд кард, ако класирането му е не е достатъчно за даден турнир. Така направихме и през миналата година. Той е само на 22 години, но играта му е разнообразна и технична.“

„Цвети Пиронкова направи истински фурор на Уимбълдън, игра много силно и на Ю Ес Оупън. Тя има силите да играе на полуфинал във всеки турнир, но трябва да поддържа ниво и в шампионатите извън Големия шлем“, добави Дрейпър и за най-добрата тенисистка.