Плажният тенис тур набира все по-голяма популярност, а доказателство за това бе огромният интерес на петия турнир от веригата, на който през този уикенд се събраха близо 60 участника, сред които личаха имената на журналистите Митко Цонев и Крум Савов, легендата на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла и Мартин Стоев.

Голяма част от мачовете преминаха под зоркия поглед на Иван Славков, който предизвика огромен интерес сред публиката и сподели, че турнирът със сигурност ще попадне в третия том от мемоарите му "Батето".

Схемата на смесените двойки включваше 23 отбора, сред които бе и този на бившия треньор на волейболните ни национали Мартин Стоев и журналистката от Нова телевизия Йоана Гочева, които достигнаха до четвъртфиналите, а с купата триумфираха Станислав Станчев и украинката Оля Бурац.

За радост на мъжката част от публиката в състезанието се включиха адреналинките от "Господари на ефира" Ваня и Веси, които освен в танците, демонстрираха завиден синхрон и на корта.

Въпреки че дадоха всичко от себе си, двете красавици не успяха да грабнат титлата, а шампионки станаха украинките Оля и Таня Бурак. Първо участие на турнир по плажния тенис направи и Катерина Генова, дъщеря на легендарния ни тенисист Любен Генов.

На двойки мъже на първо място се класираха Станислав Станчев и Хари Саркисян, които във финалния двубой се наложиха с 9-5 над Мартин Георгиев и Виден Нацев.

Генералният секретар на БФТ Георги Дончев връчи специална награда за дебют на директора на вестникарска група "България" Пламен Тенев.