Втората българска ракета Сесил Каратанчева, която в момента е в Калифорния, все още не е дала отговора си, дали ще играе за България на Фед Къп. Капитанката на националния ни женски отбор Дора Рангелова продължава да чака отговорът й.

Вече Цветана Пиронкова, Дия Ефтимова и Елица Костова са казали „Да” и ще играят за България на неофициалното световно отборно първенство от 2 февруари в естонския град Талин.

Дора Рангелова ще бъде капитан на тима ни за трета година, а в състава ни няма нови имена през последните сезони.

„Ще чакаме отговорът на Сесил до края на годината. Надявам се да потвърди в най-скоро време, защото това е важно за мен и целия отбор. Искрено се надявам тя да приеме поканата този път. Участието на Сесил е определящо за нас, защото е едно да играеш с две силни тенисистки, а съвсем друго да разчиташ само на Цвети. Фед Къп е събитието на годината за тима ни. Опасения нямам, защото нашият тим е достатъчно силен. Минималните ни очаквания са да останем в тази група, а при добро стечение на обстоятелствата ще се борим за класирано по-горе. Моментната позиция на Цветана Пиронкова – в Топ 50 на света, е огромно постижение за родния тенис”, каза пред Гонг капитанът на България за Фед Къп Дора Рангелова.