Българската тенисистка Сесил Каратанчева се класира за четвъртфиналите на турнира в Съпрайз (Аризона, САЩ) с награден фонд 25 хиляди долара.

Квалификантката Каратанчева, която се завърна на корта след 2-годишно наказание заради употреба на допинг, разби във втория кръг с 6:0, 6:2 участващата с "уайлд кард" Робин Стивънсън (САЩ), която е 449-а в света в момента.

 Така 18-годишната българка заслужи 686 долара от наградния фонд и 8 точки за класацията на УТА, в която тя ще се завърне, след като изиграе задължителните три турнира. За място на полуфиналите софиянката ще се изправи срещу Магдалена Рибарикова (Словакия). Рибарикова, 19-годишна, е 229-а в света в момента.

В надпреварата на двойки Каратанчева и партньорката й Шарийн Лей (Малайзия), които участват с "уайлд кард" в надпреварата, вече са полуфиналистки след успех с 6:4, 6:4 над поставените под номер 4 Мария Кондратиева (Русия) и Софи Льофевр (Франция).

 За място на финала те ще срещнат участващите с "уайлд кард" Карли Гълигсън и Шенай Пери (САЩ). Българката вече си осигури 12 точки за класацията на УТА на двойки и 196 долара от наградния фонд.

Както е известно Каратанчева, бивша номер 35 в света, беше наказана заради употреба на забранения стероид нандролон по време на "Ролан Гарос" през 2005 година.