Бившата първа ракета на България Сесил Каратанчева влезе отново в световната ранглиста на УТА, която беше оповестена тази сутрин.

18-годишната Каратанчева, която в началото на януари се завърна в игра след 2-годишно наказание заради употреба на допинг, вече участва в задължителните три турнира, за да може тя пак да попадне в класацията.

Бившата номер 35 в света спечели първите си две състезания в Съпрайз и в Ла Куинта, а през миналата седмица отпадна в първия кръг в Мидланд. Така българката събра 53 точки и вече 382-а в класацията на УТА.

Първата ракета на страната в момента Цветана Пиронкова падна с три позиции и вече е 76-а в света с 413 точки, след като през миналата седмица отпадна във втория кръг на квалификациите на турнира в Париж с награден фонд 600 хиляди долара.

В челото промени няма. Продължава да води Жустин Енен (Белгия) с 6555 точки, пред Ана Иванович (Сърбия) с 3827 точки и Светлана Кузнецова (Русия) с 3760 точки.

Рускинята Ана Чакветадзе, която вчера спечели седма титла в кариерата си в Париж, се придвижи с една позиция напред и измести Винъс Уилямс от шестото с 2925 точки.

При мъжете първата ракета на България Тодор Енев пада с 47 места и вече е 457-и с 62 точки.

Ивайло Трайков се изкачва с пет позиции до 492-ата в света с 52 точки, а трети от българите остава Илия Кушев, който печели едно място и е 705-и с 23 точки.

В челото промени няма, тъй като водещите тенисисти бяха ангажирани с купа "Дейвис" в края на миналата седмица.

Роджър Федерер (Швейцария) продължава да води в класацията с 6630 точки, пред Рафаел Надал (Испания) с 5980 точки и Новак Джокович (Сърбия) с 5165 точки.