„Жените в тениса ще станат мъже, но аз ще бъда изключение”, заяви Сесил Каратанчева при гостуването си в „Гол Линия”. 18-годишната родна тенисистка изтърпява двугодишно наказание да бъде аут от корта заради употреба на забранени вещества. До края на забраната остават точно два месеца, тъй като от 1-ви януари 2008-а година има право да играе официално тенис.

За първи път Сесил разкри, че има гадже и кое то – бивш тенисист на 20 години, когото познава от 5 години, но са заедно от 6 месеца. Първата им среща е била в една от академиите преди години. В момента той е част от германска мениджърска агенция, с която наскоро Сесил подписа договор да бъде представлявана. Част от звездите на тази агенция са Ана Иванович, Динара Сафина и Новак Джокович.

В последните 2 години Сесил не гледа тенис, тъй като познава конкуренцията и не смята тя да се е променила. Играта е една и съща, като единствената разлика е, че „жените ще станат мъже. Но аз ще бъда изключение. Не искам да приличам на щангистка”, каза Каратанчева.

До момента бившата ни първа ракета е върнала едва 1/3 от парите, които дължи, не е бакрутирала, инфлацията й въздейства, финансовото й положение не е розово, но има за най-необходимото.

След по-малко от две седмици Сесил отива на подготвителен лагер в Германия, където ще играе и срещу мъже, като приятелите й й готвят купон за изпращане. „Страх ме е да си помисля, какво ме чака за партито, защото приятелите ми са много луди. Логично е момчетата да ме заглеждат. Последните две години бяха много щастливи за мен, но сега цента ми е да стана номер 1, да спечеля четирите шлема и да спечеля много пари”, пожела си вече пълнолетната спортистка.

„Този път няма да казвам нищо на Шарапова, а ще я бия”, каза Сесил четири години, след като изрече култовата реплика: „Ще смачкам Шарапова по гъза”.

Каратанчева се подготвя за завръщането си на корта в Правец. „Вече започвам професионалната си кариера отначало. Чувствам се много добре и съм здрава, което е най-важното. Чувствам се щастлива”.

„Аз съм голям непукист. Общо взето санкцията ми държа влага три дни. Ред сополи, ред сълзи. Но като премина първоначалния шок, започнах да правя това, което правя най-добре – да играя пак, да се подготвям и лека-полека времето мина много бързо. Не съжалявам за нищо. Всяко зло за добро. Аз съм на тоя принцип. Мисля, че извлякох най-доброто от това наказание. Чувствам се невинна до доказване на противното. Проблемът е, че никой не успя да докаже вината ми. Имаше предложения, догадки и в крайна сметка се каза: „Дори да си невинна, ти си само на 15, ще го преживеят”, разказа младата спортистка.

„Вече съм на 18. Имам шофьорска книжка, което ми беше най-голямата болка. Вече броя до 10 преди да направя някоя глупост, а не до 2 като преди. Това е най-голямата промяна. Преди всичко искам да съм здрава. Като бях по-малка не осъзнавах, колко важно е здравето. Може би защото имам три по-малки сестри, обръщам повече внимание на тези неща. Когато човек е здрав, може да сбъдне всичките си мечти”.

„Избрах да се подготвям в Правец, защото ми е много неприятно, че трябва да пътувам два часа, за да стигна от една тренировка до друга. Нямам толкова здрава нервна система. В Правец всичко ми е на едно място, имам си перфектни кортове, перфектна обстановка. Сега играя много по-добре от преди. стигнах почти върховната си форма< коментира тийнейджърката.

„Бях се подготвила да пътувам до Австралия през ноември, но се наложи да направя спешни промени. Мислех, че ще участвам в Откритото първенство на Австралия, но ми отказаха. Първо ми казаха, че трябва да приема тяхното гражданство, за да ме допуснат до турнира, но аз не се съгласих. Опитахме друго споразумение, но те ми отказаха”, каза Сесил.

„Подписах договор с германски мениджъри. Този месец ще заминавам при тях. Тя представят много силни играчи. Сред тях са Новак Джокович, Иван Любичич, Динара Сафина”.

Каратанчева призна, че няма да се лишава от забавления. „Няма как да няма купони. Дисциплинирана съм, гледам си спорта и кариерата преди всичко, но не мога да кажа, че си стоя само вкъщи. Човек трябва да прави това, което иска. А аз искам да играя, да съм най-добрата и от време на време да се забавлявам, както трябва”.

„Колкото до конкуренцията, освен че жените ще станат мъже, не виждам накъде другаде ще се развият нещата. Аз мисля да съм изключение. Не искам да приличам на човек, който вдига щанги. Слабичка съм. Конкурентките ми няма колко по-добри да станат, от това което са в момента, развила се е до максимума. Дано за тези две години да съм постигнала максималното и дори да съм задминала съперничките си. Това че не гледам тенис, не е толкова важно, няма какво да пропусна”, смята Сесил.

Тенисистката призна, че финансовото й състояние никак не е розово. „Не съм бакрутирала в никакъв случай, но не мога да кажа, че ми е широко около врата. И на мен като на всички нормални хора ми се отразява зле скачането на цените. Имам пари, но трябва да връщам големи суми. Върнала съм по-малко от една трета. Въобще не ми е розово положението. Играя за пари. Спортът е вид работа, така си изкарвам прехраната. Работя за пари. Спортът не се различава по нищо от нормалната работа”, каза Сесил.

„Мисля, че още много дълго време няма да скъсам с детството. Бяха много позитивни две години – тренирах, живях си живота, живеех ден за ден”, сподели младата тенисистка.

Сесил призна, че си има гадже. „Имам си приятел. Слава Богу, той не е в България. Много се бях уплашила, защото по вестниците излизаха такива неща за мен… Той е германец и бивш тенисист. С две години е по-голям от мен. Познавам го много отдавна - от 13-годишна. Загубихме връзка за известно време, но преди 6 месеца я възстановихме. Той работи в агенцията, с която подписах. Постоянно говорим, пишем си sms-и целодневно”, сподели за Гонг Каратанчева.

„Мечтата ми е да стана номер 1, да спечеля всичките 4 шлема, да стана много, много богата. Искам да стана най-добрата в това, в това което мога да правя най-добре – тениса”, завърши Сесил.