Американската топ тенисистка Серена Уилямс вдъхнови първата ракета на България Григор Димитров за победата му над световния номер 7 Томаш Бердих с 6:3, 2:6, 6:4 в третия кръг на Мастърса в Маями.

Уилямс бе сред малкото зрители на трибуните по време на мача между Гришо и Бердих и остана доволна от успеха на българина и го подкрепяше с аплодисменти от трибуните.

По-малката от сестрите Уилямс явно донесе късмет на Гришо, който записа първа победа над тенисист от топ 10 и се класира за четвъртия кръг на големия турнир в Маями.

Преди два месеца в интернет пространството се появи снимка на Григор Димитров и Серена Уилямс заедно с още техни приятели как се забавляват в Париж. Някои жълти издания дори написаха, че Гришо е новият приятел на Серена.

След победата над Бердих, Димитров бе запитан за отношенията му със Серена Уилямс и отговори: „Какво искате да знаете? Не, шегувам се. Не, тя е мой добър приятел. Тя дойде след това в съблекалнята, не в съблекалнята, а във фитнеса, за да ме поздрави. Беше много приятно от нейна страна, да“.