Седмата в света ще играе отново на български терен и ще отстоява мястото си на Гранд финалите на Seamster 2017 ITTF World Tour в края на годината. Касуми Ишикава влиза директно под №1 в схемата на Откритото първенство на България по тенис на маса в Панагюрище. 

Касуми е шампион при жените в първото издание на Асарел България Оупън през 2015 г. Японката остави незабравим спомен с агресивния си стил на игра и скоростни разигравания, още повече че тя е сред малцината състезатели-левичари.

Последните години бяха много успешни за кариерата на Ишикава, която, на 24 години, вече е носител на четири титли Шампион на Япония, включително и за последните три години, както и участие в две Олимпиади и една победа в Гранд финалите на ITTF World Tour.

Международният турнир по тенис на маса Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open ще се проведе от 15 до 20 август в Панигюрище. Рекордни 189 участници – с 50 повече от миналата година ще мерят сили в зала “Арена Асарел” в града.

Впечатляващият награден фонд от 130 000 долара привлече състезатели от 29 страни от 4 контитента, сред които и 27 българи. Двама от нашите най-добри състезатели в тениса на маса Мария Йовкова и Денислав Коджабашев също ще вземат участие в надпреварата.