Саркис Харалампиев е най-новият шампион в турнирите на Интерактив тенис в категория ITL 500. Той триумфира в Четвъртия вечерен турнир за годината, който се проведе на хард кортовете на тенис клуб „Бароко“ в Студентски град.

От началото на годината Харалампиев не пропусна нито един турнир и заслужено дочака своя шанс. За него това е първа титла от седем участия като има и три загубени финала.

Този път в решителния двубой той бе категоричен – 4:0, 4:2 над изненадата в турнира Мартин Дамянов, за когото това бе първи финал от категория 500. През ноември отново в „Бароко“ Дамянов спечели първото място в ITL 250.

С победата си Харалампиев се изкачи на първо място в ранглистата за годината с 1070 точки, което му дава и отлични шансове да се цели в участие на финалния турнир на осемте най-добри през декември.

Двамата финалисти бяха наградени от мениджъра на Интерактив тенис Ивайло Цанков, който ги зарадва и с награди от спонсора на турнира Born. Впоследствие и двамата решиха да отпразнуват постигнатото с посещение на АТР 250 турнира в Белград.

Чудесни мачове имаше и в останалите категории. В ITL 250 победител стана Симеон Адамов след труден успех с 4:2, 4:3(9) над Мартин Маринов. В ITL 125 Стелиан Петков от Правец се наложи в два сета срещу Кирил Петков. За него това бе втора титла в турнирите на Интерактив тенис като първата бе през далечната вече 2015-а.

Надпреварата на кортовете на „Бароко“ бе последната на закрито. В началото на май Интерактив тенис дава старт на сезона на открито. От 2 май Казанлък посреща Rozova Dolina Cup с категория ITL 500, а на 9 май стартира турнир в столицата на кортовете на „15:40“, които приемат вечерните турнири отново след двугодишна пауза. Началото е за начинаещите в ITL 125, а в следващите седмици на месеца ще започнат и битките в 250 и 500.

За повече информация и записване - interactive-tennis.com