От 29 до 31 юли в Сандански ще се проведе кръг от европейското отборно първенство за девойки до 18 години по тенис на корт. Участие ще вземат пет отбора - Великобритания, Гърция, Словения, Украйна, България (шестият отбор Молдова се отказа преди няколко дни поради финансови причини).

Срещите ще се проведат на кортовете на Интерхотел Сандански, който е и домакин на проявата. Настилката на кортовете е същата, като на тези, на които играят в турнира „Ролан Гарос". По регламент се играе по система на директна елиминация до пълно разпределение на местата, а всяка отборна среща се състои от два мача поединично и един мач на двойки.

Първите два отбора в класирането ще участват във финалния кръг на европейското отборно първенство, който ще се проведе в Испания през септември. Българският отбор ще бъде потвърден допълнително, но според предварителната заявка ще се състои от Мартина Гледачева (№779 в световната ранглиста за жени), Изабелла Шиникова (държавна шампионка до 18 г.) и Александра Митровска (финалистка от държавното първенство до 18 г.) с капитан Христо Груев.