Санданчанинът Костадин Панов спечели 13-то издение на тенис турнира "Петрич оупън". Той победи във финалната среще Георги Нушев от Петрич и заслужи първото място в оспорваната надпревара. В спора за третото място Георги Лялев победи Тони Хаджимаргаритов.

Турнирът се проведе в рамките на два дни и събра участиници от Петрич, Сандански, София и Русия. Пилотът от Гражданската авиация на Русия Владимир Воробьов пристигна в Петрич специално за Петрич оупън 2009 и достигна до четвъртфиналите. Това е второ поредно участие на руснака в турнира, с чиито организатори той поддържа близки контаки. На този етап от надпреварата спря участието и на най-възрастният тенисист в турнира Йордан Златински- директор Дирекция Образование в община Петрич.

Той бе отличен със спрециален приз от страна на организаторите. В турнира участваха 32 състезатели, а за победителите бяха осигурени купи от Тенис клуб Петрич 2000. Срещите се проведоха на спортен комплекс "Нушеви", като отпадналите от надпреварата се забавляха с игра на мини голф на открито.