Специално за Гонг майката на Григор Димитров – Мария Димитрова даде дълго интервю, в което сподели вълненията и емоциите си около силното представяне на сина си срещу световния номер 1 Рафаел Надал.

От Хасково г-жа Димитрова, която не обича да дава интервюта, сподели: „Гришо стана голям. Порасна и на ръст! След мача ми изпратиха с баща му смс. Той бе закодиран, но ми казваха, че ме обичат”.

Преподавателката в езикова гимназия с трепет каза, че не знае кога ще види сина си и кога ще може да го прегърне. Мария се радва, че Гришо е бил спокоен, с непринудена усмивка и се е забавлявал на корта снощи в Ротердам.

„Невероятен е! гледах го с близки по интернет. Искам в такива моменти да съм там на турнирите и понякога се ядосвам, че пропускам такива моменти от живота му. Дълбоко вярвам в него, защото е доказал на 100% таланта си. Вълнението не може да се опише с думи. Цялата публика го аплодира. Срещу Надал показа страхотно поведение на корта. Синът ми дори поздравяваше Рафаел като потупваше ракетата си при хубави разигравания” бяха част от думите на майката на Димитров – Мария. Тя заяви още, че родителите са най-големият импулс за децата. „Родителите мотивират и знаят къде точно да развият таланта на децата си. Във всяко дете има заспал талант. В България много малко децата се интересуват от спорт. Ние правим така, че да проявят интерес към спорта и нещата се променят” каза майката на тенис таланта ни.

Ето какво още сподели само за Гонг Мария Димитрова:.

Трябва да ви кажа, че в такива моменти, когато той играе мач, винаги съм искала да бъда на момента там, а понякога пропускам най-важните му моменти. Но в крайна сметка е голямо удоволствие да се гледа такъв мач. Невероятно е, не може да с е опише с думи такова вълнение. Дълбоко му вярвам, и съм му казвала, че той е доказал на 100 процента таланта си.

Ние обикновено преди големи мачове – как да кажа, поддържаме връзка, но без да коментираме нещата. Говорим за тях след това. За подробностите говорим след това. Така си даваме абсолютни стимули за играта му. Невероятен е. Гледах мача му по интернет. И искрено се радвах за него. Да, цялата публика беше за Григор. Даже и не мога да опиша, ако трябва да бъда откровена, какво чувствам.

Той показа страхотно поведение на корта. При добрите топки на Надал, той го поздравяваше – с този жест, с който потупваше ракетата. Освен това беше много спокоен. Да, забавляваше се. Винаги на турнирите съм го питам как се чувства, дали има напрежение, но той винаги е спокоен и не показва емоция. Не дава повод да усетиш дали е напрегнат. Много е важна психиката и нагласата за мачовете.

Основно родителите са най-големия импулс за своите деца, за да могат да ги мотивират и да обърнат внимание на добрите му страни, да знаят къде да развият таланта му. Родителите са в основата на развитие на всяко едно дете.

Не знам кога ще го видя. Не знам. Не знам. Не мога да кажа. Може би за Купа Дейвис ще си дойде. Разглеждам нещата като една обикновена майка. Наистина, моето дете е талантливо, но в края на краищата гледам на него като на моето дете. Гледам на нещата като всички майки и добри хора, които обожават децата си и семействата си.

Аз съм преподавател в езикова гимназия и е истинско удоволствие да работя с деца. Чувствам се ангажирана с тях и времето ми минава много пълноценно с тях. Давам всичко от себе си за тях, това което съм дала и на Григор. Мотивирам ги, амбицирам ги да преследват целите си. Поздравяват ме за сина ми. Но в България децата много малко се интересуват от спорт и затова провокираме в тях да изучават правилата, историята на спортовете и да знаят. Трябва повече да ангажираме тяхното внимание в това.

Да, пораснал е много на ръст. Да, така е. Стана голям. След мача му пратих един SMS, писах му , че всички го обичат и се радват. Вярвам, че Григор ще се среща с Надал още много пъти по време на кариерата си.