Сагата „Сесил Каратанчева” приключи! Със съобщение на официалния си сайт Българска федерация по тенис съобщава, че втората ракета на България е отказала да участва в предстоящия турнир „Фед Къп” в Талин, тъй като е решила да защитава цветовете на друга държава.

Ето и цялото съобщение:

Втората ни ракета при жените Сесил Каратанчева няма да играе за националния отбор на България на предстоящия турнир за “Фед Къп” в Талин. Тя все още не е отговорила на капитана на отбора Дора Рангелова или на ръководството на БФТ, но нейният баща Радослав Каратанчев съобщи решението й чрез медиите.

Българска федерация по тенис винаги е заставала зад Сесил Каратанчева - както по време на двегодишното й наказание, така и след това. Тя е била подпомагана и финансово, и с възможности за подготовка (кортове, треньори, топки, лагери), и със самолетни билети, и т.н.

Ръководството на БФТ и капитанът на националния ни отбор за “Фед Къп” положиха максимални усилия да задържат Сесил Каратанчева. Въпреки много сериозните предложения, които й бяха отправяни на няколко пъти, тя е решила да защитава цветовете на друга държава. Това е въпрос на личен избор и ценностна система, а за БФТ сагата Каратанчеви е приключена.