Румънецът Адриан Унгур спечели титлата от Откритото първенство на България (Чалънджър с награден фонд 42 500 евро). На финала на най-големия мъжки турнир у нас за годината той победи поставения под №3 в схемата Франко Ферейро (Браз) с 6/3 6/0.

На много хубава церемония след края на финала бяха наградени призьорите както от Чалънджъра, така и от завършилото също днес държавно индивидуално първенствоза юноши и девойкидо 14 г.

Президентът на БФТ Стефан Цветков и почетният председател на ТК "Академик" и почетен член на УС на БФТ д-р Тодор Тодоров връчиха на Адриан Унгур и Франко Ферейро купи за успешното им представяне в Чалънджъра, както и специални подаръци от BNP Paribas. Подаръци от БФТ бяха раздадени и на децата-подавачи на турнира.

Заедно с това пред многобройната публика на ТК „Академик” бяханаградени и призьорите от държавното първенство за юноши и девойки до 14 г. Освен традиционните купи и подаръци шампионите поединично получават и две седмици безплатно посещение в академията Уейл (Калифорния, САЩ).

Шампионка при девойките стана Виктория Томова („Левски”), която се наложи над Елеонор Чакърова („Драгалевци”) с 6/1 6/1. При юношите победител стана Пламен Митев („М-Спорт”), победил Вилиан Петров („Албена” Пд) с 1/6 6/0 6/0.

снимки: bgtennis.bg