Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и посланикът на Съединените щати у нас Марси Рийс подписаха  документ за сътрудничество. Основната цел е да се затвърдят  приятелските отношения между САЩ и България чрез средствата на  спортната дипломация. Взаимодействието между двете страни ще  бъде в сферата на тениса, физическата активност и здравето.  

Документът, който беше подписан преди началото на финалния  мач от Турнира на шампионките на УТА, е обвързан с една от  основните стратегически цели на Българската федерация по тенис - подобряване на физическото състояние на младото поколение чрез  осигуряване на занимания по тенис за хората в неравностойно  положение в България.  "Много съм щастлива, че имам възможността да подпиша този  документ. В моята кариера на дипломат съм виждала различни  видове политически сътрудничества, но за първи път имам шанса да бъда част от спортната дипломация. Развълнувана съм от новите  хоризонти, които се откриват пред нас. От възможността да  подпомогнем реализирането на различни социални активности, сред  които и тенис за хора с увреждания. В последната година от  живота си моят баща играеше тенис в инвалидна количка", сподели  в емоционалното си изказване Марси Рийс.

Президентът на БФТ Стефан Цветков разкри и първите съвместни инициативи, които ще бъдат реализирани през 2015 година.  "Едно от първите неща, които съвместно ще организираме, е  лагер на български деца в академия в САЩ. Разбира се ще  продължим активната си работа по реализирането на различните  социални проекти на федерацията, сред които програмата "Тенис  10", тенис за деца аутисти, тенис за хора с увреждания,  повишаване на квалификацията на нашите треньори, обмен на  експерти в областта на тениса и физическата подготовка на  състезателите и др. Благодаря на Н. Пр. г-жа Марси Рийс за  доброто отношение към нашата дейност и се надявам, че  съвместната ни работа ще приобщи повече млади хора към занимания със спорт", коментира Стефан Цветков. /БТА