Въпреки високите температури през уикенда, в курорта „Свети Влас” се проведе третия турнир от веригата “DEVIN плажен тенис”, организиран от БФТ и „Девин” АД. Участие в състезанията на двойки мъже и жени и смесени двойки взеха повече от 100 човека. Рекорд бе отбелязан при микса, където се включиха над 37 двойки. В една от тях за титлата се бори и бившият вратар на „Славия” и „Локомотив” (София) Славчо Тошев. Той успя да постигне няколко поредни победи при смесените двойки, но отпадна от шампионите.

При мъжете първенци станаха по категоричен начин Константин Буюклиев и Станислав Табов. Женският финал очаквано бе спечелен от бившите тенис националки Филипа Габровска и Виргиния Трифонова – победителки и в първото издание на „DEVIN плажен тенис” в к.к. „Ривиера” край Варна. Тенис звездата на ТК „Черно море Елит” – Габровска и партньорът й Мартин Михайлов спечелиха първото място и при смесените двойки.

За градуса на настроението по време на турнира допринесе и участието на националните състезатели по волейбол – Боян Йорданов и Андрей Жеков, както и на бившия треньор на националния отбор по волейбол Мартин Стоев. Те очакваха с нетърпение участието в турнира, но в крайна сметка се включиха само в демонстративен мач, който премина в среща по плажен волейбол и бе не по-малко атрактивен за зрителите.

Турнирът „DEVIN плажен тенис” завърши в късните следобедни часове на 29 юли (неделя). Наградите за победителите бяха раздадени от представители на домакините от „Venid Beach”, които се постараха организацията да е повече от отлична. Победителите в турнира получиха специални призове от Българската федерация по тенис и „Девин” АД, както и специални комплименти от винарска изба „Копса” Карлово.

Започващата седмица ще е най-наситена със събития в плажния тенис за този сезон. След два дни на централния плаж в к.к. „Лозенец” всички любители на спорта ще имат възможност да изпробват уменията си и в плажния тенис. В края на седмицата – на 5 август (неделя) почиващите на Слънчев бряг ще станат част от атрактивната плажна игра. Също в края на седмицата комплексът „Свети Влас” ще се бъде домакин на квалификацията за Европейското първенство по плажен тенис в Сан Марино.

Положителна новина от изминалия уикенд за плажния тенис е и победата на Росен Ненчев и Петър Кирилов в международния турнир в Полша. Очаква се след първото място в Полша, те да се включат в турнира в Слънчев бряг от веригата „DEVIN плажен тенис” и в квалификацията за Европейското първенство.

Победителите при мъжете Буюклиев и Табов

източник: БФТенис